- en kajakklubb i Bergen -

Kajakkpolo

NYHET!

Gledelig vil vi informere om et nytt tilbud/aktivitet hos oss i BSI =) Vi har nemlig inngått et samarbeid med Puddefjorden Kajakklubb (PFK). Konkret betyr dette at du som medlem i BSI Padling kan nå gratis bli med på deres polotreninger (inkludert gratis utstyrsutleie!)

Hva er kajakkpolo?

Kajakkpolo er et ballspill på vannet der to lag prøve å kaste en vannpoloball inn i målet til motstanderen. Hvert lag består av fem spillerne som sitter i kajakker og prøve å komme seg i besittelsen av ballen.

Kajakkpolo er rask og intensivt. Mye moro både for tilskuere og sikkert mest for spillerne.
Samtidig er det lavt skaderisiko. Kajakkpolo anbefales egentlig for alle som holder på med padling. Det er bra for teknikk, båtsfølelse, styrke og generell bra treningseffekten.

Her er det litt media om selve idretten også litt om historie nedenfor:

Kajakkpolo startet i Storbritannia i 1960 årene av elvepadlere som en form for vintertrening i svømmehaller. Siden 1986 ble kajakkpolo organisert som en grein i det internasjonale padleforbundet (ICF). I dag har kajakkpolo er populært i mange land med store internasjonale turneringer. I Norge er kajakkpolo for tiden relativt lite men vokser stadig.
I Bergen er det PFK som tilbyr kajakkpolo.

Hvordan fungerer det konkret?

PFK trener polo på mandager og onsdager kl 18.
Får å få en oversikt over hvor mange som kommer finnes det en doodle bak denne faste
lenken
(Doodlen oppdateres hver uke fredag ettermiddag)

Hvis du vil bli med på trening bare skriv ditt navn inn i doodlen ;-)

Oppmøtested ved naustet til PFK befinner seg på tomten av Neptun Motorbåtforening ved store lungardsvannet (https://goo.gl/maps/mEhBQzoqteaZCafW7).
For å komme inn i gjerdet trenger men egentlig en nøkkelbrikke.
Som ekstern besøker «dropp inn» noen minutter før seks også går du langs gjerdet til du ser PFK sitt naust. Hvis du har skrevet inn navnet ditt i doodlen så skulle den som holder trening vite at eksterne kommer og kan gi nøkkelbrikken til dere!

Hva trenger jeg?

PFK disponerer alt utstyr, dvs:

  • Polokajakk
  • Poloåre (v/h)
  • Hjelm
  • Vest
  • Spruttrekk

Du trenger altså ikke å ta med noe!
Også trengs det ingen videre forkunnskaper bortsatt fra at du må selvfølgelig må kunne svømme og være glad i padling generelt ;-)

Angående bekledning på vannet:

Som oftest holder det faktisk med T-skjorte og badebukse men på kalde og våte dager kan det være lurt med en lett våtdrakt eller padlejakke.
Tørrdrakt anbefales i utgangspunktet ikke.

BLI MEDLEM

Se Praktisk Info for mer informasjon

Vi er nå i Breiviken

Aktivitetskalender