Kurs -hav

Årets kurs:   Se også Kommende kurs og Aktivitetskalenderen.

BSI Padling holder NPF-godkjente havpadlekurs; Grunn-, Teknikk- og Aktivitetslederkurs. I tillegg holder vi egne kurs kurs som Rullekurs og Brottpadlingskurs. Kursene er åpne for alle også ikke medlemmer av klubben, men vi oppfordrer alle kursdeltagere til å melde seg inn i BSI Padling. Studenter med gyldig semesterkort kan ta kurs til lavere priser.

På de kursene som er godkjent av NPF må man følge «stigen» av NPF kurs. Man må ta kursene i bestemt rekkefølge, dvs. at en ikke kan ta Teknikkurs før man har tatt Grunnkurs (NB! Det er ikke nok med Introkurs) osv. Stigen, med raskest mulig progresjon ser slik ut:  
  1. sesong:Grunnkurs + Teknikkurs
  2. sesong: Aktivitetslederkurs
  3. sesong: Videregåendekurs
  4. sesong: Veilederkurs
Kurs utenom NPF kursstige er i utgangspunktet åpne for alle, men det kan settes krav til forkunnskaper. Prisene på padlekursene forutsetter medlemskap. Betalingsinfo se Bli medlem.

NPF Grunnkurs (16t):
Kursinnhold: Håndtering av kajakk, sikker padling, fremoverpadling, bakoverpadling, stopp, sveipetak, svingtak, introduksjon til sideveis forflytning, kameratredning, egenredning, navigasjon, sjømannskap etc. Deltakerne får låne alt de trenger av utstyr på kurset, inkludert våtdrakt (longjohn) og tørrtopp/padlejakke. Kurset startar vanligvis kl. 10.00 og varer til kl. 18.00 begge kursdagene. Deltakerne må i vannet, så ta med tørre klær og håndkle, og kle deg fornuftig, dvs. med ull under våtdrakten og en varm lue. Fullført kurs gir et NPF Våttkort med Grunnkursoblat. Kurset vil i utgangspunktet holdes over en helg. Varighet: 16 timer.

NPF Teknikkurs (2 dager, helg):
2 dager på sjøen der deltakerne lærer mer om tekniske ferdigheter som fremdriftstak, styretak, redninger, bruk av taueline, introduksjon til rullen mm. Kurset starter vanligvis kl. 10.00 og varer til 18.00 begge kursdagene. Bading må påregnes. Varighet: 16 timer.

NPF Aktivitetslederkurs (2 dager, helg):
Man må ha loggført 10 padleturer siden Teknikkurset før man kan ta Aktivitetslederkurs. Så de som har planer om å ta det bør begynne å skrive logg! Det er også krav om å beherske:
    • egenredning under 3 stjerners forhold
    • kameratredding under 3 stjerners forhold
    • klare seg ute i to fulle dager med mye bading i tre årstider
Se ellers utstyrslisten. Varighet: 16 timer.

Brottpadling 1 Har du lyst til å mestre kajakken bedre i bølger? Dette kurset tar for seg sikker padling i litt mer eksponert farvann enn vi er vant til fra tirsdagspadlingene. Vi jobber oss rolig opp mot 3-stjerners forhold der vi skal padle, drive kameratredning, egenredning, tauing og ilandstigning/sjøsetting. Dette kurset er ikke et NPF kurs og kan derfor legges helt opp etter deltagernes ønsker – et drømmekurs for å bli en bedre padler og ikke minst for å ha det kjempegøy i kajakk!

Brottpadling 2 Her tar vi det et steg videre fra Aktivitetslederkurset og padler fine brott med fokus på vurderinger i gruppe og sikkerhet. Mye teknisk padling og redning under vanskelige forhold. Kurset har ikke et pensum vi må gjennom, så det kan legges opp etter deltagernes ønsker – en drømmehelg med andre ord! Stikkord: surfing, redning, tauing, rulle i bevegelig vann, ilandstigning/sjøsetting, vurdering av brott, sjøkart, meteorologi, tidevann. 3-4 stjerners forhold.

en kajakklubb i Bergen