Elvepadling 2019

Hei!

Er du interessert i elvepadling eller holder du kanskje allerede på med dette? Kjempebra! BSI Padling er en kajakkklubb åpen for alle nivåer! De siste årene har vi riktignok hatt en litt redusert aktivitet i elvegruppen, men dette skal endres nå!

Derfor har jeg her laget en liten oversikt over noen av de mange tingene som kan gjøres i årets sesong.

Altså: Er du elvepadler (eller har har lyst til å bli en) og bor i Bergen (eller har en annen type regional tilknytning her): Meldt deg på hos BSI Padling (hvis du ikke allerede har gjort dette) og følg nøye med på denne siden (www.bsipadling.no).

Gjerne kom også med spørsmål og innspill til elv@bsipadling.no

30. mai til 2. juni Trøndelagsrunden (Festival)

Tidlig i sesongen og kanskje litt langt å kjøre (stedet er Støren i Trøndelag), men allikevel en veldig fin og nybegynnervennlig samling for elvepadlere. Det er ikke bare konkurranse men også noen guidet turer og veldig sosialt.

Lenke til fb arrangement: https://www.facebook.com/events/295217687811195/

Mai til juni: Hovedsesong

Fra første mai til sent juli kan regnes som hovedsesongen for elvepadling. I denne perioden smelter mest snø og derfor er det stor sannsynlighet for godt med vann i elvene. Samtidig er dette også den perioden som lover mest solskinn. Jeg satser på masse padling i denne perioden!

Meld din interesse og mest aktuelle tidspunkter for elvepadling på følgende doodle-undersøkelse:

https://doodle.com/poll/khrnrr5iyexizwn5

24. til 30. juni Ekstremsportsveko (Festival)

Sannsynlighvis den travleste uken på Voss og samtidig den største festivalen. Ekstremsportveko trekker hvert år paraglidere, fallskjermhoppere, basehoppere, stisyklister og elvepadlere til vestlandsbyen Voss. Det skal være europamesterskap i Creek-padling under årets veko. Men selv om Veko tilbyr masse for verdenstoppen så finnes også mye bra padling for oss «vanlige mennesker»! På siste vekodagen for eksempel blir det en veldig kjekk lavterskelkonkurranse. I tillegg byr denne uken veldig gode muligheter til å bli kjent med elvepadlere fra Norge (og hele verden). For studentene kan det kanskje være relevant å være frivillig under Veko for å skåne budsjettet ;-)

Lenke til fb arrangement: https://www.facebook.com/events/541160819660255/

Lenke til nettsiden: https://ekstremsportveko.com/

Juli til August: Sommerferiesesong

Under de store feriene pleier nordmenn å reise sørover. Men jeg anbefaler til å gjør det motsatte! Ferie i Norge sparer man kanskje ikke så mye penger på, men i hvert fall miljøet. Og elvepadling om sommeren er helt flott. Det kan være litt mindre vann enn i mai/juli men det finnes egentlig alltid noe å padle. Jeg er i hvert fall i landet og gleder meg til masse padling i dette tidsrommet.

Lenke til interessenten-doodle: https://doodle.com/poll/khrnrr5iyexizwn5 @

9. til 14. juli Sjoafestival (Festival)

Sannsynligvis det mest nybegynnervennlige elvefestivalen i hele Norge! Jeg tenker at det hadde være veldig kjekt om vi som BSI kan stille med en stor gjeng under Sjoafestivalen i år. Denne festivalen har et spesielt fokus på å være for padlere på alle nivåer. Det finnes guidet turer fra WW-Class I til IV og flotte arrangementer om kvelden. I tillegg kom det arrangørene av festivalen i år med en nyhet: Det blir en juniorutgave for barn mellom 5 og 12 år ved siden av festivalen. Sjoafestivalen er altså noe for hele familien!

Lenke til fb arrangement: https://www.facebook.com/events/277133839687453/

Lenke til nettsiden: http://www.sjoariverfestival.no/

17. til 21. juli Vefsna Elvefestival (Festival)

Ok, her kan man virkelig si at denne festivalen er langt unna. Men kanskje du har deg tenkt deg nordover uansett (kanskje kjøre til Lofoten i sommer?) I så fall bør du i hvert fall stoppe på Vefsna sjekke ut denne fantastiske festivalen og alle de flotte elvene i Nordnorge!

Lenke til fb arrangement: https://www.facebook.com/events/594714274325698/

September til Oktober og utøver: Høstsesongen

Når det blir stadig kaldere og mørkere igjen tenker man kanskje ikke først og fremst på elvepadling. Men med tilstrekkelig utstyr (Pogies!) har denne årstiden ofte veldig bra padling å by på! Spesielt til de som leter etter utfordringer: Mye regn kan føre til at noen elver blir skikkelig fulle med vann og byr på masse utfordringer.

I tillegg vil vår erfarne elveveteran Harald Skontorp holde et grunnkurs elv i denne perioden!

en kajakklubb i Bergen